Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Blog action day



Είναι μία μέρα δύσκολη σήμερα.Από εδώ και καιρό εώς το όχι και πολύ μακρινό μέλλον.Είναι μία μέρα,όχι μνήμης αλλά επιβίωσης.Μία μέρα που θες να ρίξεις μπινελίκια και να το κάνεις τόσο έντονα που να πιάσουν τόπο.

Τα συνηθισμένα που μπορείς να πεις είναι το σώσε το περιβάλλον μπορείς(κάτι σαν προεκλογική εκστρατεία μου ακούγεται εμένα),στήριξε με την συμμετοχή στο blog σου το blog action day και άλλα πολλά γλυκανάλατα.Αυτά εμένα μου ακούγονται σαν τις ειδήσεις του star που βάζει το αλατοπίπερο στην καθημερινότητα.Κάτι σαν μπουζουκάκι στα διαλείμματα για να μην τον χάσουμε τον πελάτη.

ένα έχω να πω....

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ...

ΞΥΠΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

Ξύπνα απο το λήθαργο που έχεις πέσει και έχεις βγάλει ρίζες τα τελευταία 100 χρόνια.Και αυτά τα επίθετα δεν τα λέω σε εσάς...τα λέω σε μένα(γιατί ο καθένας είναι υπόλογος των δικών του ξερατών που αραδιάζει κάθε μέρα στον τόπο).Σε εμένα που χρειαζόμουν ένα κουβά νερό για να ξυριστώ.Σε εμένα που χρειαζόμουν μία πισίνα να κάνω μπάνιο.Σε εμένα που αξίωνα ένα αυτοκίνητο πολλών κυβικών που όταν σκεφτόμουν την παραπανήσια βενζίνη έλεγα αμέσως "δεν γαμιέται....μια ζωή την έχουμε ούτως ή άλλως".Σε εμένα που το κάθε τσιγάρο που κάπνιζα στο αμάξι αμέσως μόλις τελείωνε πετούσα το αποτσίγαρο στο δρόμο.Σε εμένα που εχώ πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου μου(ευτυχώς το έκοψα πριν 5 χρόνια)καφέδες,αναψυκτικά,χαρτιά,προφυλακτικά και ότι άλλο θα μπορούσε να καταναλωθεί σε ένα αυτοκίνητο.Σε εμένα που για να ντυθώ πρέπει να φοράω την τάδε μάρκα ή την άλλη μάρκα ή το μουνί της μάνας μου,γεμίζοντας μία ντουλάπα με ρούχα φορώντας κάθε ημέρα το 1/10.Σε εμένα που η λέξη ανακύκλωση ανήκει στη χώρα του φανταστικού ενώ η λέξη οικονομία στο ρεύμα και το πετρέλαιο με μεταφέρει σε εποχές λιτότητας που θέλω να πετάξω απο πάνω μου.Σε εμένα που ψηφίζω όλα τα καθίκια για να μου κάψουν,ή με αφήσουν να κάψω,εκτάσεις με δάσος μόνο και μόνο για να βολέψω τον κώλο μου σε μία μεζονέτα.Σε μένα που θεωρώ ότι όποιος παρανομεί σε σχέση με το περιβάλλον είναι τουλάχιστον μάγκας και μεγάλος γαμιάς που τα καταφέρνει.Σε εμένα που θεωρώ ότι όποιος μαζέυει τις μαλακίες που αφήνουν οι άλλοι στις παραλίες είναι μαλάκας και γραφικόςΣε εμένα που το blog action day μου θυμίζει ακόμα και σήμερα προπαγάνδα και τίποτα άλλο.

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ...

ΞΥΠΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όλα αυτά φίλε island, αλλά ποιά είναι η ρίζα του "κακού";;;; Μήπως τελικά η περιβαντολλογική ευσθητοποίηση έχει την βάση της στην παιδεία; Εγώ αυτό πιστεύω, όπως πιστεύω επίσης ότι όλα τα κακώς κείμενα που βάλουν την ανθρωπότητα είναι αποτελέσματα μιας γενικευμένης παιδείας που σκοπό έχει πλέον να δημιουργεί εξειδικευμένους εργάτες σε όλα τα επίπεδα και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους. Σου δίνω πάσα τώρα για να κάνεις μια απόπειρα έκφρασης πάνω σε αυτό το θέμα, με τον καυστικό λόγο που σε διακρίνει! ΠΡΕΠΕΙ να κρίνουμε την παιδεία απ' όπου και να προέρχεται αυτή και να προσπαθήσουμε να γευτούμε από μόνοι μας μια κοινωνική παιδεία, που μας στέρησαν στα σχολεία, στους αθλητικούς συλλόγους, στις παρέες, στα ΜΜΕ και ίσως και στις οικογένειες μας...

Παιδεύειν ουν ανθρώπους και θείους απεργάζεσθαι.
ΠΛΑΤΩΝ

pietà είπε...

Χμμμμ. Θα ξυπνήσουμε ποτέ άραγε;; Αν όχι για εμάς, ας ξυπνήσουμε για τα παιδιά μας...

island είπε...

@περσέας
Νομίζω ότι η παιδεία είναι το δευτερεύεον ζήτημα που θα έπρεπε να μας απασχολήσει αν και το πιό σωστό όπως ορθά κρίνεις.Αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να μας απασχολήσει ίσως είναι μία μηχανική και όχι σκεπτικιστική, αν θα μπορούσα να την ονομάσω έτσι,αντιμετώπιση του προβλήματος.Δηλαδή εφόσον παραδεχτούμε ότι όντως κάτι τρέχει με το περιβάλλον και ευθυνόμαστε γι αυτό, θα πρέπει μηχανικά να αρχίσουμε να πράτουμε με μόνο στόχο την εξοικονόμιση ενέργειας και πόρων.Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια πλέον να κάτσουμε να το σκεφτούμε κιόλας.Ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός για να σκεφτόμαστε...Ας αφήσουμε τα παιδιά των παιδιών μας να το κάνουν αυτό.Απλά δεν προλαβαίνουμε.Αλλά κάποιο σύστημα οργάνωσης κοινωνίας θέλει να έχουμε την παιδεία του σταρχιδισμού και του "ας πάω το σάββατο στα μπουζούκια και όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούνε".Ας αλλάξουμε λοιπόν μηχανικά και όλα τα άλλα θα έρθουν.
@ pieta'
Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι φίλη pieta'.Εγώ πάντως δεν έχω πολλές ελπίδες κούκλα μου αν θα ξυπνήσουμε.πολλά ελληνικά blog απο όσα διαβάζω είχαν αναρτήσει το banner του blog action day αλλά ελάχιστα στις 15 του μηνός γράψανε έστω και μία αράδα για το περιβάλλον.Το ξέχασαν και ασχολησθήκαν με κάτι άλλο.Σαν να παραδώσαν τον φόρο τιμής τους και αργότερα το άφησαν στο έλεος του Θεού.Ας είναι....ας γράψουν κάποια άλλη φορά.Το ίδιο θα είναι.

pietà είπε...

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ δεν ασχολήθηκα με το θέμα...
Αλλά, όπως λες, ας είναι και μια άλλη μέρα...επιφυλάσσομαι λοιπόν.

neropistolero είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δε βλέπω ελπίδα. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, αλλά εδώ δε βλέπω ούτε καν με κιάλια το φως στο τούνελ.
Σίγουρα είναι πολλοί που θεωρούν τον εαυτό τους οικολόγο και παλεύουν να σώσουν φάλαινες και αετούς και διάφορα άλλα. Όμως, ο μέσος Έλληνας, χωρίς να έχει σκοτώσει με τα χέρια του ποτέ φάλαινα, κάθε μέρα βλάπτει πολύ χειρότερα το περιβάλλον του.
Συμφωνώ με το ότι (υπερ)αναλύουμε πράγματα που έπρεπε να γίνονται μηχανικά, χωρίς σκέψη.

Ανώνυμος είπε...

Island συμφωνώ να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην εξοικονόμηση ενέργειας και προσπαθώ να το κάνω είδη. Έχω βάλει σχεδόν σε όλο το σπίτι μου λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποιώ το νερό με μεγαλύτερο σεβασμό από ότι έκανα παλαιότερα. Καταβάλω κάθε προσπάθεια να συγκρατώ τον εαυτό μου ώστε να μην επιβαρύνω το περιβάλλον έξω πετώντας μικροσκουπιδάκια και πλέον διαχωρίζω τα σκουπίδια σε ανακυκλώσιμα και μη. Πράγματα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε! Έστω τώρα ότι αύριο ξυπνάει όλος ο κόσμος, του έχει έρθει η θεία φώτιση και πράττει αναλόγως!! Ε και ….;;;;; Τι πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Αν ο πλανήτης Γη οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην οικολογική καταστροφή, σε διαβεβαιώνω πως δεν αναλογεί πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτούς που πετάν αποτσίγαρα στον δρόμο, χαρτάκια και προφυλακτικά. Όταν ο υπάνθρωπος Μπους ενεργοποιεί πριν 3 χρόνια 50 πυρηνικά εργοστάσια, ο έτερος του Πουτιν έχει ξεκινήσει το πρώτο πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο ( Θεέ μου βάλε στο μυαλό σου γιατί απειλή πρόκειται), η συνθήκη του Κιότο αγνοείται κατά κόρον, η χημική βιομηχανία εκβάλει παντού λήμματα και άλλα πολλά που θα μπορούσε να γραφτούν 12 τόμοι 500 σελίδων με παρόμοιες καταπατήσεις των δικαιωμάτων της φύσης!! Ειλικρινά σε όποιες χώρες έχω ταξιδέψει είδα δρόμους πεντακάθαρους, ούτε γόπα κάτω, αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην παιδεία τους!!!! Αλλά παρόλο που δεν έχουν την δικιά μας γυφτιά , ούτε αυτοί πρόκειται να εξαιρεθούν από την εκδίκηση της φύσης!!!


Η παιδεία καθάπερ ευδαίμων χώρα πάντα τα’ αγαθά φέρει

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

island είπε...

@pietà
Εσύ δεν ασχολήθηκες αλλά δεν είχες ανεβάσει το μπάνερ του blog action day.Εγώ μίλησα για τους άλλους που το βάλανε εικόνισμα στο σάιτ τους.Εσύ δεν έκανες κάτι κακό που δεν ασχολήθηκες.
@Neropistolero
Έχω κάτι κινέζικα κυάλια που έχουν φωτάκι στην άκρη...Έτσι ίσως δεις φως στο τούνελ(που δεν είναι τούνελ αλλά λαβύρινθος).Χαίρομαι που σκεφτόμαστε πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος.Λατρεύω το blog σου.Κάνεις καλή δουλειά.Καλώς ήρθες και εσύ στο blog.
@περσέας
Να είσαι σίγουρος πως αν ξυπνήσουμε όλοι ένα πρωί και έχουμε την θεία επιφοίτηση και αυτό συμβαίνει κάθε ημέρα και γενικά αναπτυχθεί ένα ισχυρό κομμάτι αντίδρασης απέναντι σε αυτήν την τάξη τότε το μουνόπανο που λέγεται Μπούστης αλλά και όλα τα άλλα μουνόπανα-κυβερνήτες θα αρχίσουν να ματώνουν.Δεν είπα βέβαια πως αν κάνουμε οικονομία στους πόρους θα σωθούμε απο τη μια στιγμή στην άλλη,αλλά θα κερδίσουμε με την μηχανική αυτή ενέργεια λίγο χρόνο ώστε να τον έχουμε τότε που θα χρειαστεί να σκεφτούμε τους τρόπους για να σωθούμε.

Ψυχάκιας είπε...

Ελπίδα δεν υπάρχει παιδιά μην παραμυθιαζόμαστε! Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση, όμως πάνω απ΄όλα δεν υπάρχει σοβαρότητα. Ο άνθρωπος είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη, είμαστε ένα μικρόβιο το οποίο καταστρέφει τον χώρο στον οποίο "ζει".
Έχω λίγες εμπειρίες από το εξωτερικό γιαυτό δεν θα γενικεύσω. Θα περιοριστώ στην άποψη που έχω για τον Έλληνα σχετικά με το θέμα.
Ο "τελειωμένος" ο Έλληνας όπως σε όλα τα θέματα είναι ένα κατευθυνόμενο κομμάτι κρέας, η χαρά της διαφήμισης και του υερκαταναλωτισμού.
Μας πετάνε μπανεράκια και ημερομηνίες και "πηδάμε" σαν τα σκυλάκια. "Εκκωφαντικές Σιωπές" με γεμάτα μπαράκια, cafe και ταβέρνες στο Σύνταγμα και blog action day με σημαιούλες και παπαρίτσες, πρώτη σε οικολογική ανησυχία και τελευταίοι σε οικολογική δράση και οικολογική συμπεριφορά.
Καιγόταν όλη η Ελλάδα και οι σκατοΈλληνες έπλεναν τα μπαλκόνια και τα αυτοκίνητα τους από τις στάχτες!!!
Όλος ο κόσμος του Έλληνα κλεισμένος σε δέκα τούβλα ή σε 100 κιλά λαμαρίνα (τα οποία και χρωστάει ο ηλίθιος για 150 χρόνια)..έξω από εκεί το χάος....στα αρχ.ια του όλα!
Κάθε οικογένεια 10 αυτοκίνητα..κάθε σπίτι τόνοι μπετόν και ηλεκτρικών συσκευών..κάθε βενζινάδικο ένα χημικό πείραμα με ανεξερεύνητα αποτελέσματα και θύμα του καταλύτες..Χέσε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς..λεωφορεία σαράβαλα τζιμινιέρες. Μετρό περιορισμένο και με φιλοσοφία "κοιλαρά Δ.Υ"..έλεγχος δόμησης για κλάματα...κράτος/κυβέρνηση/αντιπολίτευση /πολιτική για τα "γιαούρτια" και τα πανηγύρια! Ποιότητα ανθρώπου και σκέψης..ούτε για αστείο...μία είναι η λύση...ένα κουμπί..ένα πάτημα να έδινε τέλος σε όλα αυτά...μακάρι να ήμουν δίπλα του!

Επειδή όμως το κουμπί δεν υπάρχει..έχει αναλάβει κάποιος άλλος να δώσει τη λύση. Ποιός;;

Μα ο πλανήτης φυσικά. Πονάει αλλά ταυτόχρονα γελάει αργοπεθαίνοντας γιατί παίρνει και θα πάρει πολλούς μαζί του!! Και καλά κάνει, τα μικρόβια πρέπει να τα καταπολεμάς!

Σας ζάλισα........

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Ψυχάκια. Πολύ όμως!

island είπε...

@ψυχάκια
Η απάντησή σου φίλε είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε πόστια ως τώρα.Συμφωνώ σε όλα.Μα όλα.Για τον τελειωμένο Έλληνα και την οικολογική του συνείδηση και γενικά για όλα τα λαμόγια που κυριαρχούν.Στο μόνο που δεν συμφωνώ φίλε είναι να αφήσω όλα αυτά τα λαμόγια ελεύθερα να μου τρώνε τη σάρκα και το οξυγόνο.Να μου τρώνε το δικαίωμα να ζήσω χωρίς όσο το δυνατόν να γίνομαι βάρος στο σβέρκο άλλων.
Η λύση με το κουμπί είναι μία αλλά έτσι ίσως είναι μία πολύ γρήγορη κάθαρση από τα σκατά που λημαίνουν τον τόπο.Πιστεύω πως η μάχη είναι μία ακόμα που κατά βάθος τη θες και εσύ (γι αυτό φαντάζομαι έχεις ένα τόσο δυνατό θεματολογικά μπλόγκ).Ευχαριστώ για την καίρια παρέμβασή σου.
@inner silence
Και εγώ θα συμφωνήσω με τον ψυχάκια και σε παραπέμπω στη πιο πάνω απάντησή μου.Καλημέρα αγουροξυπνημένη!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά Ψυχραιμία!!!!!!!!! Ενδεχομένως η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το φαινόμενο του Νεοέλληνα( που αντιστρατεύεται στο περιβάλλον), ξεκινώντας πάντα την μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό! Οφείλουμε να αγωνιστούμε με τόλμη και αισιοδοξία έχοντας στο μυαλό μας το γεγονός ότι η φύση θα είναι σύμμαχος, γιατί έχει αποδείξει ότι ξέρει να κλείνει τις πληγές της!!! Από το Blog του φίλου μας του island θα ενημερωθείτε σύντομα για μια συλλογική προσπάθεια που τουλάχιστον θα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο καλά με τον εαυτό μας.

Μην αφήνεστε να σας παίρνει από κάτω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

remarquablement, cette opinion prГ©cieuse cialis generique http://runfr.com/tag/cialis-generique cialis generique acheter cialis en ligne

Ανώνυμος είπε...

It agree, it is the remarkable answer

Ανώνυμος είπε...

prescription for cephalexin buy Tadalafil no prescription cod kamagra oral jelly with free dr consultation cheap boniva by fedex cod Order Levonorgestrel Free Delivery drug test ditropan Online ordering clomid how to get a Generic clomid prescription discount diflucan buy Lasix (Furosemide) online buy Lasix free fedex shipping

Ανώνυμος είπε...

Who else thinks that Russia bears walking the streets, and the vodka flows like water?
And anyone can know that in this country the most beautiful girls?

Ανώνυμος είπε...

http://eiannit.lockerzthai.com/?traditionamerican=sostav-pryshcha-33
http://ldarnstaedtw.indotulen.info/?verseday=gody-stoyanie-na-ugre-41
http://jhemesathd.thblog.info/?worlddirector=pryshchi-u-novorozhdennykh-65
http://hunnoldh.startmyblog.com/?constantlyinternational=vysypaniya-v-vide-pryshchey-9
http://tboona.myownfreeweb.com/?causehave=pryshchi-s-belymi-golovkami-23
http://ljeffordsd.mb2.in/?resignationprofession=srochno-izbavitsya-ot-pryshchey-32
http://qlandborgn.alovem.info/?secondenterprise=krem-protiv-ugrey-92
http://vpackwoodc.102s.info/?leadingeditor=pryshchi-perets-58
http://mmailhotj.bizconsultin.com/?pricepart=pryshchi-s-zhidkostyu-41
http://humvienor.ru/post.html?post=cat-14_teremok-dlya-vzroslykh-srI
http://thegrelif.ru/post.html?post=cat-8_seks-trakh-eblya-zhestkaya-gryaznaya-j6o
http://lowthaexp.ru/post.html?post=cat-18_gruppovukha-u-negrov-geev-Bb0
http://thotheabo.ru/post.html?post=cat-6_tatuirovki-na-siskakh-i-pezdakh-WMJ
http://entdiaion.ru/post.html?post=cat-4_kino-zrotika-porno-sPE